Les accions s'emmarquen en un projecte d'Educació cofinançat per la Generalitat i UGT en el marc del Dret a la participació de la Infància i els ODS

Hui, 6 de febrer, arranca al CEIP L’Olivera de l’Eliana el projecte d’Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global “Les xiquetes i xiquets ens conten el món – Fase II. Prenem partit” de la mà d'Eva Santafé, regidora d’Educació i Infància del Ajuntament d’aquesta localitat. Aquesta és una iniciativa de l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD-PV), cofinançada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat i UGT-PV i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Infància del Ajuntament de l’Eliana.

El projecte es desenvoluparà durant dos cursos escolars, l’actual i el pròxim 2019/2020, amb l’alumnat de 6é de primària, i amb aquest que es pretén fomentar el desenvolupament d’una cultura de ciutadania activa i transformadora des de la infància en relació a la defensa dels Drets Humans amb un enfocament que aborda: l’enfortiment de capacitats i competències; la incidència; el lideratge i l’intercanvi d’experiències. És per això que la intervenció es coordinarà estretament amb el Consell dels Xiquets i Xiquetes de l’Eliana.

Durant aquest curs escolar es duran a terme 12 sessions en les quals s’abordarà el Dret a la Participació de la Infància i quatre temes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Igualtat de Gènere (ODS 5); Reducció de Desigualtats (ODS 10), Consum responsable i comerç just (ODS 12) i Cultura de Pau (ODS 16).

Aquest procés culminarà aquest curs escolar amb la presentació de les demandes dels xiquets i xiquetes, presentades en el Consell dels Xiquets i Xiquetes de l’Eliana, i dirigides a tots els partits polítics del municipi de cara a les Eleccions Municipals de maig de 2019 amb l’objectiu que aquests tinguen en consideració l’opinió de la infància en relació als temes abordats.

Altres dos centres d’educació primària de la Comunitat, el CEIP El Pla (Elx) i el CEIP Rosario Pérez (Vall d’Uixó), formen part també d’aquest projecte.