FOTOS

Els 13 i 14 de Maig Aposta Jove ha dut a terme la seua XV edició de l'Escola de Joventut, enguany amb el lema “Connecta amb la terra”.

30 joves menors de 35 anys i procedents dels diferents sectors d’UGT PV s’han reunit durant un dia i mig a la Masia Rural Molino Galán d'Alborache per a rebre formació, amb tallers, dinàmiques i xerrades que giraven en torn al medi ambient i la desconnexió digital. 

L'acte d'inauguració va tindre lloc el dilluns 13, en el que van participar Javier Maqueda, secretari general d’UGT PV a València Sud i Interior; Marc Moliner, membre de la Coordinadora d’Aposta Jove i Ismael Sáez, secretari general del sindicat qui va assenyalar la importància d’incorporar ferramentes i coneixement per a contribuir a construir un món millor des dels centres de treball.

Seguidament es va donar pas una dinàmica de coneixença que va sevir per a trencar el gel entre els persones assistents. La primera formació va consistir en un taller d’economia circular, dirigit per Delia Álvarez, tècnica de l’àrea de medi ambient d’UGT-PV; Helena Rodríguez de Guzmán, Educar con Valor i  Ana Grau Mestre, Tècnica d’ISCOD. 

El taller va consistir en dinàmiques de grup a través de les quals s’entenia la transició des d’una economia lineal a una circular. També es va treballar per equips sobre com aterrar la teoria a la pràctica per tal d’aplicar la innovació des d’un punt de vista sostenible als llocs de treball i ser així agents de canvi del sindicat. 

La vesprada va seguir amb una xerrada col·loqui a càrrec de Pablo Esteban, tècnic de salut laboral d’UGT-PV i  Carlos Manzana, psicòleg; i moderada per Kheira García Gómez, membre de la coordinadora d’Aposta Jove. La jornada va finalitzar amb un taller de meditació impartit per Yolanda Díaz, Instructora de Mindfulness educatiu.

La segona sessió va començar per una ruta guiada per Alborache i va finalitzar amb la cloenda de l’escola en la que van intervindre la sota portaveu de RUGE confederal (associació juvenil d’UGT Confederal), Belén Guirao i Rocío Barbeito, portaveu d’Aposta Jove. Ambdues van agrair la participació i implicació de les i els joves ugetistes en esta escola i han posat en valor la força de la joventut sindical per a fer una UGT més forta.