El passat 8 de febrer, representants d'Aposta Jove van assistir a la sessió de les Corts Valencianes on es debatia la proposició no de llei de tramitació especial d'urgència sobre el dret a l'habitatge a la Comunitat Valenciana. Esta proposta, impulsada pel grup parlamentari socialista, buscava abordar la crisi residencial que afecta especialment la joventut.

Entre les mesures d'esta proposició es trobava la implementació dels procediments necessaris per a donar compliment a la Llei estatal 12/2023 del 24 de maig sobre el dret a l'habitatge, incloent-hi l'activació de restriccions en els preus de lloguer en àrees tensionades. Així mateix, es contemplava l'assignació de responsabilitats a l'Institut Valencià de Finances per a brindar garanties, assegurances i facilitats de lloguer per a persones menors de 35 anys en aquelles famílies amb major vulnerabilitat.

Finalment la PNL va ser rebutjada amb un resultat de 46 vots a favor (PSPV i Compromís) i 51 en contra (Vox i PP). Este revés representa un dur colp per als joves valencians que lluiten per accedir a un habitatge digne en un mercat cada vegada més inaccessible.

Des d'Aposta Jove, expressem una profunda preocupació per l'estat dels joves en relació amb l'habitatge. La falta de mesures efectives per a garantir un accés just i equitatiu a l'habitatge posa en risc el benestar i el futur de tota una generació. És fonamental que les autoritats reconeguen esta urgència i actuen amb determinació per a protegir els drets fonamentals dels joves valencians.