Comunicat de les Associacions, Plataformes i Sindicats que formen part de Valencians pel Canvi

La plataforma cívica Valencians pel Canvi, de la qual UGT-PV, forma part, es va reunir ahir amb la finalitat de realitzar una crida als partits polítics d'esquerra, perquè siguen capaços d'arribar a un acord per conformar un nou govern valencià. 

Un govern valencià d'esquerres i plural, que atenga l'emergència en què es troben les persones i entenga la gestió pública des de la transparència i la participació.

 

UN NOU GOVERN PER A UN NOU TEMPS
VOLEM GOVERNS D’ESQUERRES I VALENCIANS

 

Les urnes han parlat, han dit prou al mal govern i han exigit fer fora els responsables de la situació d’extrema gravetat política, econòmica, social, cultural i ètica que pateix el nostre país. El 24 de maig ha començat una etapa nova al País Valencià: és per això que ens felicitem per l’oportunitat que s’ha obert i per la maduresa que ha demostrat la societat valenciana.
 
El canvi polític que s’ha produït és l’expressió d’un canvi social que, protagonitzat pel nostre poble,  ve gestant-se des de fa anys. Un canvi pel qual hem treballat moltes persones, molts col•lectius i moltes organitzacions, de manera generosa, responsable i amb un esforç comú i constructiu.
 
Però aquest canvi social implica uns valors que el canvi polític ha de recollir per a què realment puguem parlar de l’obertura d’un nou temps. Ens referim concretament a:
 
1- L’emergència d’una realitat social diversa i plural, que és capaç de conviure des del diàleg i construir de manera inclusiva, treballant en xarxa, des del respecte mutu i posant l’accent en allò que ens uneix.
 
2- Una nova manera d’entendre la gestió pública, des de la transparència i la participació.
 
Per això,  reclamem que els partits polítics facen seus aquests valors, de manera que:
 
1.- Treballen per fer un nou govern valencià d’esquerres plural, inclusiu i amb capacitat de convertir la diversitat en una riquesa. Un govern en el qual el pacte, el diàleg i el consens esdevinguen valors fonamentals de la pràctica política.
 
2.- Assumisquen la transparència i la participació ciutadana com a principis, i posen fi a la vella política dels pactes a l’esquena de la societat.
 
Entenem, a més, que el País Valencià ha de ser el marc de negociació, diàleg i consens de les forces polítiques per a la constitució d’un nou Govern Valencià. L’autogovern no només s’ha de reivindicar, sinó que sobretot s’ha de practicar. I més quan el resultat electoral ha estat en bona part determinat per aquesta clau d’afirmació valenciana, que ara no podem menystenir.
 
Cal governar la Generalitat, i també pobles i ciutats, en benefici de la majoria, amb la cultura de l’honestedat, el consens i la participació. I aconseguir l’acord per a la constitució dels nous governs tenint en compte que hi ha col•lectius i sectors socials que pateixen una dolorosa situació d’urgència.
 
Afrontem aquest nou temps amb il•lusió, amb el convenciment que el País Valencià ha començat el seu futur. Nosaltres, associacions, plataformes i sindicats, continuarem treballant amb responsabilitat per a què el canvi polític que finalment s’ha produït es consolide i permeta construir una societat més justa, democràtica, igualitària i lliure.

València, 5 de juny de 2015

 

Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM)
Ca Revolta
Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)
Comité d’Empresa de RTVV
Confederació Gonzalo Anaya (FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA València i FAPA Enric Valor d’Alacant)
Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana
Federació d’Escola Valenciana
Intersindical Valenciana
La Unió de Llauradors i Ramaders
MESAV (Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià)
Per l’Horta
Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC) d’Alacant
Plataformes en Defensa de la Llei de la Dependència del País Valencià
Salvem el Cabanyal
Societat Coral El Micalet
Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV)
Valencians pel Canvi
Xarxa d’Entitats del País Valencià