L'obra “1936. Cop d'estat, Guerra i Revolució a Quart de les Valls”, ha estat reeditada per la Fundació Pascual Tomás amb el pròleg del Secretari General d'UGT-PV Ismael Sáez Vaquero, i amb ajuda de la subvenció rebuda per part de la Delegació de Memòria Democràtica de la Diputació de València.
Este dimecres 4 de desembre ha tingut lloc en UGT-PV l'acte de presentació del llibre “1936. Colp d'estat, Guerra i Revolució a Quart de les Valls”. Un estudi que posa en valor la lluita de les veïnes i els veïns de Quart de les Valls, el seu compromís amb els valors de la democràcia i el paper de la UGT en una època tan apassionant com convulsa.
L'acte ha comptat amb la participació de José Sevilla Aragonés i Estrella Bosón Doménech; autors de l'obra; que han estat acompanyats per Pilar Tarragón, secretària General d'UGT-PV en Horta Nord, Camp de Túria i Camp de Morvedre; i Ismael Sáez, secretari General d'UGT-PV.
En l'obertura Pilar Tarragón va presentar als autors del llibre i el procés en el qual es va gestar la publicació, per a així donar a conéixer la història de Quart de les Valls en 1936 i el rol d'UGT en eixe moment de la història.
En les seues intervencions els autors de l'obra van assenyalar els valors de la república, José Sevilla va assenyalar les dificultats del moment per la polarització política i les tensions socials, i com UGT participava en primera línia de les accions que es duien a terme. I Estrella Bosón per la seua part va posar en valor els avanços en matèria educativa que es van plantejar durant l'existència del govern de la república
Al seu torn el secretari General d'UGT-PV; Ismael Sáez va felicitar els autors pel seu llibre d'investigació, per acostar el sindicat al sindicat, i per recuperar fets tan silenciats com la lluita de la societat obrera de les dones de l'ideal femení. “Recordar la història ens ha d'obligar a no repetir-la, en moments difícils i de tanta crispació com els actuals” va assenyalar.