GALERIA DE FOTOS

MANIFIESTO: CONCORDIA NO ES OLVIDO

Este dia 10 la seu d'UGT-PV ha acollit la presentació del Manifest i les accions que la Comissió Cívica per la Memòria i la Dignitat, planteja per al pròxim 14 d'Abril en el Paredó del Terrer a Paterna, per a donar resposta a l'amenaça que suposa la Llei de la Concòrdia.

L'acte ha comptat amb la participació en taula d'Ismael Sáez Vaquero; secretari General d'UGT-PV; Ana García Alcolea; secretària General de CCOO-PV i de Matías Alonso; President del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica de la Comunitat Valenciana; els qui han traslladat el perquè d'estes accions. En la presentació a més hi havia representants dels col·lectius que formen part de la Comissió Cívica.

En la seua intervenció, el secretari General d'UGT PV ha traslladat que “UGT acull esta presentació i formem part d'eixe Comité Cívic, perquè defenem la Constitució”; i la llei de la Concòrdia, ha assenyalat,  “està molt lluny dels valors democràtics i constitucionals i per tant ens oposem a eixa llei que al nostre juí el que fa és blanquejar una etapa negra i lamentable de la història d'Espanya que va ser el colp d'estat, l'anomenat per ells llançament nacional del 36 i la posterior guerra civil i la dictadura amb el seu llarg episodi de barbàrie, d'absència de llibertats i d'ignomínia, que va ser superada per la Constitució espanyola de 78 que va obrir espais de llibertat i democràcia que és obligació de tots defendre”.

Així, segons Matías Alonso, “este tipus d'accions són necessàries per a evitar el perill al qual ara s'exposen tots els avanços fets durant més de deu anys en la protecció de les víctimes del franquisme i del seu reconeixement i dignitat" (…) A més, ha ressaltat que “la proposició de llei de concòrdia reduïx els 65 articles que té la Llei actual vigent a només cinc. Set pàgines minses enfront de les 50 o 60 de l'actual. Eixe és el treball i el respecte que desmereix este tema els qui han firmat semblant llei", ha emfatitzat.

L'acte ha acabat convocant a la societat civil valenciana al fet que s'adherisca al Manifest i participe de la lectura del mateix que es durà a terme este 14 d'Abril, aniversari de la II República Espanyola, en el Paredó El Terrer de Paterna.

 

ENTITATS I PERSONES ADHERIDES AL MANIFEST

ACICOM
Agrupación de Familiares Fosa 114
Asociación de Expresos y Represaliados Políticos Antifranquistas (AERPA)
Agrupación de Familiares de Víctimas Fusiladas en el Paredón de España
Agrupación de Familiares de Víctimas Fusiladas en Líria
Amical de Mauthausen
Arte y Memoria
Cartelera Túria
CAVE-COVA
CIVES
CCOO-PV 
Fundación de Estudios e Iniciativas Sociolaborales (FEIS) 
GEA-CLIO
Fundación Internacional Baltasar Garzón 
GRMH
Iniciativa Poble Valenciá – Compromís
Intersindical
Taula per la Memoria de Alcásser
UGT-PV
MCI
Paraules Contra L'oblit 
PSPV-PSOE
Toni Laguna-escritor
Marc Baldó – historiador
Anonio Camaró – pintor
Rafael Darijo, alcalde de Benagéber
Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV en La Ribera, Safor, Vall d'Albaida, Costera i Canal de Navarrés 

 

La llista d'adhesions seguix oberta en estos moments