- L'alto-el-foc a Gaza, que el Govern d'Espanya suspenga el comerç d'armes amb Israel i l'aplicació de les resolucions de Nacions Unides per a la seguretat i la pau del poble palestí, són alguna de les principals reivindicacions.

- La plataforma ja compta amb 103 entitats adherides i 565 persones.

Diverses entitats i organitzacions ciutadanes valencianes s'han unit per a donar vida a la Plataforma "València amb Palestina", en resposta a la urgent necessitat d'abordar la crítica situació que enfronta el poble palestí, especialment a Gaza, que suporta un genocidi sense precedents. En la constitució de la plataforma han participació representants de la Comunitat Palestina de València, CCOOPV, UGTPV, Casa Marroc, la Coordinadora Valenciana d'ONGD, la Unió de Periodistes i la Coordinadora Feminista de València,  entre altres xarxes i entitats de València i la seua àrea metropolitana. 

La plataforma sorgix amb la missió de consolidar un espai compromés amb la defensa dels drets humans i la justícia. Entre els seus objectius es troba generar major incidència social, política i mediàtica per a aconseguir els 10 objectius marcats en el manifiest acordat per totes les entitats adherides.

Entre les demandes de la plataforma es troben l'exigència d'un alto-el-foc immediat i permanent per a frenar el genocidi i els crims de guerra que s'estan cometent a Gaza, l'aplicació de les resolucions de Nacions Unides, mesures urgents per a garantir l'ajuda humanitària a la població palestina, l'embargament d'armes a Israel i la suspensió per part del Govern d'Espanya de qualsevol tipus de cooperació militar amb eixe país. "València amb Palestina" demana també a totes les institucions valencianes la condemna clara i ferma dels delictes de lesa humanitat que està cometent Israel en els sis mesos que dura ja la guerra a Gaza. 

La primera acció de la plataforma "València amb Palestina" està programada per al diumenge 12 de maig al matí i l'agenda d'activitats es concretarà en les pròximes setmanes. La plataforma també donarà suport a les activitats afins que s'organitzen en el territori com la concentració  impulsada per la Comunitat Palestina a València que sota el lema “Fi a la fam i al genocidi a Gaza” tindrà lloc a les 19.00 hores del pròxim 13 d'abril en la Plaça de l'Ajuntament de València.  

"València amb Palestina" ja compta amb 103 entitats i 565 persones que s'han sumat a esta xarxa, demostrant un ampli suport i compromís amb la situació del poble palestí. Per a consultar les entitats adherides o sumar-se al manifest s'ha habilitat un formulari que s'actualitza periòdicament.

La plataforma valenciana es compromet a mantindre una comunicació transparent i fluida a través d'assemblees periòdiques i reunions de treball així com mitjançant l'ús d'un logotip unitari que identificarà totes les accions de la plataforma.

Membres de la la Plataforma en el moment de la seua constitució

Mobilitzacions 12 d'Abril

Mobilitzacions 12 d'Abril

Mobilitzacions 12 d'AbrilMobilitzacions 12 d'Abril