Formulari d'adhesió "València Amb Palestina: Manifest de Resistència davant el Genocidi a Gaza"

Davant la situació en Palestina naix  la Plataforma 'València amb Palestina', espai que aglutina entitats, col·lectius i persones unides en resposta a la crítica situació que travessa el poble palestí, especialment a Gaza, on enfronten un genocidi sense precedents.

No podem permetre la impunitat de l’Estat d'Israel, per això, et convidem a unir-te a aquesta plataforma 'València amb Palestina' como a xarxa de suport i resposta davant la situació d'injustícia.

Uneix-te a la causa

MANIFEST

La plataforma d'àmbit local "València amb Palestina" sorgeix com una imperativa resposta davant la crítica situació que travessa el poble palestí, especialment, el poble Gazatí, enfrontant un genocidi sense precedents i desafiaments inimaginables, des de viure baix bombardejos fins a bregar amb la fam i les malalties. La nostra missió és consolidar un espai compromés amb la defensa dels drets humans i la justícia, alçant la veu contra les flagrants injustícies que assolen a la població palestina.

Com a plataforma unitària, aspirem a canalitzar esforços i recursos cap a iniciatives que no sols generen consciència global sobre la crítica situació a Gaza, sinó que també incidisquen de manera contundent en l'àmbit polític i mediàtic. Estenem una sincera invitació a totes les entitats valencianes i persones compromeses amb la causa de la pau i la justícia a unir-se a "València Amb Palestina". Busquem construir una xarxa sòlida de suport, on cada aportació serà essencial en aquest moment crucial.

La vostra adhesió enfortirà aquest front comú, amplificant les nostres veus i accions en la lluita per solucions immediates i sancions contra les violacions perpetrades per Israel. Amb més de 40,000 vides, majoritàriament de xiquets i dones, arrabassades en tot just quatre mesos, és imperatiu reaccionar unides i sense demora. Uneix-te a nosaltres en aquest compromís compartit, alçant la veu enèrgica de València contra el genocidi i la neteja ètnica que pateix el poble palestí. El moment d'actuar és ara, abans que el temps s'esgote.

Sota el lema de "València amb Palestina", elevem deu reivindicacions que mostren la nostra determinació irrevocable en la lluita pel poble palestí i exigim:

1. L'alto-el-foc immediat per a detindre el sofriment humà i el genocidi israelià sobre Gaza. És crucial preservar la vida i la seguretat de la població palestina, garantint un cessament urgent i permanent dels crims de guerra i de lesa humanitat que Israel està perpetrant en Palestina.
2. L'aplicació de totes les Resolucions de Nacions Unides sense triar una per damunt de les altres; 242, 181, 194... i que posen fi al règim d'apartheid israelià; la retirada immediata de l'exèrcit israelià dels territoris ocupats, respecte i reconeixement de la sobirania, integritat territorial i la independència de Palestina, dret al retorn de les persones refugiades palestines, així com el seu dret a viure en pau dins de fronteres reconegudes i segures, lliures d'amenaces i actes de força. Tot això encaminat a la descolonització de Palestina.
3. La condemna clara i ferma de les institucions públiques valencianes, espanyoles i europees a l'Estat d'Israel pels crims de guerra i de lesa humanitat comesos contra el poble palestí i la imposició de sancions a Israel per aquests crims.
4. Contribuir i col·laborar a la presentació d'una petició davant el Tribunal Penal Internacional per a investigar els crims de guerra i de lesa humanitat comesos contra el poble palestí per les autoritats militars i polítiques israelianes, incloent-hi el seu primer ministre, Benjamín Netanyahu, i al seu president, Isaac Herzog.
5. Mesures urgents per a proporcionar assistència humanitària i suport integral a les persones palestines refugiades, assegurant aliments, atenció mèdica i educació per a alleujar el seu sofriment i restaurar la seua dignitat.
6. La suspensió de l'Acord d'Associació UE—Israel i el control dels fons que Israel rep de l'Instrument Europeu de Veïnatge o altres programes europeus, perquè no es destinen a la indústria armamentística.
7. L'embargament d'armes immediat a Israel i que el Govern d'Espanya suspenga el comerç armamentístic i la cooperació militar
8. Boicot a aquelles empreses i institucions que financen o col·laboren en el genocidi i l'ocupació colonial.
9. Assegurar la seguretat de periodistes a Gaza i permetre l'entrada de la premsa internacional així com el cessament de la censura, instant mitjans espanyols a una cobertura del conflicte rigorosa i compromesa amb els drets humans.
10. Assegurar la seguretat del personal humanitari a Gaza, per a garantir que puguen dur a terme la seua labor essencial sense por d'amenaces o perills, i així proporcionar assistència vital als qui més el necessiten.