UGT-PV i CCOO PV presenten la campanya ‘Per un finançament just’ que culminarà en la manifestació del 28 d'octubre

UGT-PV

Ismael Sáez, secretari general d'UGT-PV i Arturo León, secretari general de CCOO PV han presentat aquest matí l'estratègia sindical conjunta que culminarà en una mobilització “el més unitària possible i que permeta al poble valencià expressar la seua exigència d'un finançament equitatiu”.

La manifestació prevista el dissabte 28 d'octubre a València partirà a les 18 h des de la plaça de Sant Agustí i recorrerà el centre pel carrer Colom fins a la plaça Amèrica i està plantejada com una mobilització unitària de caràcter inclusiu, a la qual es puguen sumar les plataformes i organitzacions convocants i entitats que comparteixen el diagnòstic d'un tracte injust que frena el present i llastra el futur del País Valencià.

La marxa forma part d'una sèrie d'accions de recerca de consens entorn de la necessitat de vehicular la reivindicació del poble valencià davant el diagnòstic d'una discriminació financera insostenible, compartida per la ciutadania, els agents socials i reconeguda pels experts en la matèria i pel mateix Govern.

El secretari general d'UGT-PV Ismael Sáez ha destacat que “la comunitat valenciana és una comunitat pobra, i açò és un fet que hem de posar sobre la taula, per a des de la unanimitat exigir el finançament que ens correspon”. De fet, ha recalcat Saez “el manifest que hem signat és un manifest asèptic que pretén tenir el suport de tota la societat valenciana.

El líder d'UGT-PV ha afirmat que ambdues organitzacions “hem assumit la nostra responsabilitat com a sindicats més representatius per plantejar aquesta demanda, perquè necessitem empreses fortes, salaris dignes, ja que els treballadors valencians cobren menys que la mitjana de treballadors de l'Estat espanyol; a més d'infraestructures adequades per poder créixer i desenvolupar-nos en igualtat d'oportunitats”.

El líder de Comissions Obreres del País Valencià ha sintetitzat els motius d'aquesta campanya en demanda d'un millor finançament que es traduïsca en recursos “per a dignificar la qualitat dels serveis públics, activar polítiques de foment de l'ocupació i ampliar la cobertura als qui no perceben ingressos”.

León també ha destacat la necessitat de corregir la desigualtat de finançament i una major inversió pública que s'execute en els Pressupostos generals de l'Estat i no limite l'atenció a una població “històricament en desavantatge”.

El secretari general de CCOO PV ha insistit que “la manifestació no és la destinació final, és una parada en el camí cap a un sistema equitatiu que permeta disposar dels recursos imprescindibles per a un País Valencià més social i pròsper”.

Amb aquest objectiu ambdues organitzacions s'han reunit amb plataformes representatives de cada àmbit que alberguen centenars d'entitats i tenen previstes una sèrie de trobades amb més associacions i partits polítics als quals se sol·licitarà la seua adhesió al Manifest subscrit aquest passat divendres amb la Confederació Valenciana d'Empresaris i les demandes fonamentals dels quals es resumeixen en finançament just, major inversió i reconeixement del deute històric.
La campanya de difusió de la convocatòria i de suma d'adhesions es portarà als centres de treball de tot el País Valencià mitjançant assemblees comarcals i provincials. També està prevista la realització de jornades formatives i un esforç de sol·licitud d'adhesions municipals mitjançant mocions en els ajuntaments.

Finalment, ambdós sindicats han sigut contundents respecte a la decisió del Govern de posposar a 2018 les negociacions respecte a la millora de finançament, trencant el calendari previst que les situava pel setembre després del pronunciament de la Comissió d'Experts, desoint fins i tot la constatació de la situació d’infrafinançament consignat en el seu informe. En conseqüència, “resulta lògic vehicular una exteriorització del sentiment de maltractament i donar veu a la societat valenciana, que pateix el dia a dia d'aquesta situació”.

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015