La Comissió 9 d’Octubre, de la UGT PV forma part i que  està formada per associacions, sindicats i partits, presentà ahir en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper divendres 9 d’Octubre tindrà lloc a València amb motiu del dia dels valencians. La mobilització està convocada per al Dia 9 a les 18h a la plaça de Sant Agustí de València.

La manifestació té lloc enguany en un context d’esperança i il·lusió, perquè el canvi social i polític obre vies de futur en un País Valencià castigat per massa anys de malgovern. I també amb amb esperit reivindicatiu: el lema és “9 d’Octubre, nou finançament, nou país”, i amb ell els convocants posem l’accent en la necessitat d’un nou finançament per a poder construir un País Valencià més just i igualitari, que pose fi a la corrupció i les retallades, i que recupere la cultura, l’economia i els serveis socials.

Tal com diu el manifest, “La situació al nostre país és la d’un territori que aporta a l’Estat espanyol més recursos dels que rep. No podem acceptar que aquesta situació d’espoli continue”.“Cal un canvi de l’actual sistema” i “Per això cal generar un consens en la societat valenciana per poder exigir a Madrid un canvi en el finançament”.

Entitats, sindicats i partits destaquem que el nou finançament que reclamem els valencians és una demanda justa, però també necessària per a poder fer realitat un País Valencià nou, al servei de la majoria dels valencians i no dels interessos d’una minoria.

Aquest nou País Valencià passa també per la recuperació urgent dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia. En paraules del manifest consensuat, “cal ja la reobertura de RTVV” i “cal que tornen les emissions de TV3 i IB3, conformant així un marc audiovisual propi i comú, de normalitat, amb els territoris amb els que compartim llengua i cultura”.

Un nou finançament per a un nou País Valencià en el que la solidaritat siga un dels valors socials que ens caracteritzen, enfront dels contravalors de la corrupció, l’autoritarisme i la desigualtat que havien caracteritzat els governs anteriors. Per això, la Comissió 9 d’Octubre reclama, davant el drama de les persones refugiades, “respostes efectives” que impliquen les institucions i la ciutadania.

Finalment, la diada d’enguany és també un motiu de celebració, perquè la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Estrela Roja” de València fa 25 anys. Amb la celebració d’aquest aniversari la Comissió 9 d’Octubre vol fer una aposta simbòlica per la cultura
popular dels valencians, instrument fonamental de pervivència i modernització de la nostra llengua, i de socialització de valencians vells i nous en la cultura del poble valencià com a instrument per a la cohesió social.

 

Descargar el cartell

 

Serveis, Campanyes, Publicacions

                        

    UGT-PV     

Estructura comarcal

Federacions

FeSMC-PV Federación de Servicios, Movilidad y Consumo

 

Unión General de Trabajadoras y Trabajadores

Unión General de Trabajadoras y Trabajadores